xxxx

Kahuna
pagina 2

x
Door het uitspelen van twee kaarten tegelijk kunnen er staafjes van de tegenstander worden verwijderd; dus twee kaarten Elai (of een combinatie van Elai met een ander eiland) biedt de mogelijkheid een staafje van de ander weghalen dat aan dit eiland grenst. Dit kan optimaal worden benut als deze speler bovendien nog een extra kaart heeft van een eiland om de opengevallen plek op te vullen; hij kan zo direct een meerderheid forceren met alle gevolgen van dien.
Wanneer de kaartenstapel voor de eerste keer is opgebruikt, wordt er gewaardeerd; de speler met de meeste machtsstenen krijgt 1 punt. Bij de tweede waardering krijgt de speler met de meeste machtsstenen 2 punten; en bij de laatste waardering krijgt de speler met de meeste stenen het verschil in punten met de stenen van de andere speler.
x
Kahuna is een leuk en sfeervol spel, dat er ook nog eens heel mooi uitziet. Een spelletje duurt niet langer dan 40 minuten, en kan dus als besluit van een avond worden gespeeld (ach toe, nog ééntje!). Wat doen we: de tropische vakantiefoto’s bekijken, of eerst een potje Kahuna spelen? En was de nieuwe reisgids al aangevraagd? Bij Kahuna krijg je veel sfeer, en zin om meteen op vakantie te gaan. En dat kleine doosje kan dan vast ook wel mee!
© 2003 Richard van Vugt

Kahuna, Günter Cornett, Kosmos, 1998, 2 spelers
x
x
x
x